Jokihaaran verkkopalvelu
PAUNETTI

Parempaan Asumiseen Uuraisille - Noheva Elo -Tieto Talkoiden Imussa

"Miksi asun Uuraisilla?" kysyy ja vastaa Jukka Silvasti

Miksi asun Uuraisilla?

Uurainen on Jyväskylän pohjoispuolella oleva  oleva pieni kunta, jossa elelee tyytyväisiä ihmisiä. Näin kuvailen uteliaille asuinpaikkaani Uuraista. Samalla voin jatkaa, että olen viettänyt siellä 54 joulua, eli armeijan joulua lukuun ottamatta kaikki jouluni.
  Uuraisilla viihtymiseen on ensinnäkin vaikuttanut juureni, jotka ovat peri uuraislaiset.
Kun olen viettänyt viimeiset kolmekymmentä vuotta yrityselämässä, niin voin sanoa että Uuraisten keskeisellä sijainnilla ollut merkittävä vaikutus yrittämisen kannalta. Aina on samat 250-300 km lähdit sitten Ouluun tai Helsinkiin.
Puolen tunnin työmatka Jyväskylään on taittunut päivittäin viidentoista vuoden ajan, pääosin autopuhelimessa puhuen. Pienessä kunnassa on mahdollisuus vaikuttaa elinympäristöönsä ja yhteisiin asioihin, jos itse et ole luottamusmiestehtävissä on helppo ottaa yhteyttä naapuriin, joka on jo sitten viemässä asiaasi eteenpäin, tuttuja kun ollaan pienessä yhteisössä.


Takaisin Paunettiin

 Lasten kannalta olen myöskin tyydytyksellä todennut sen suuren eron myönteisessä mielessä suurempiin taajamiin verrattuna. Uuraisilla saa nuorisomme kasvaa paljon suojatummissa oloissa kuin kaupunkipaikoissa.

Sydäntäni lähellä olevaan kuntourheiluun, lenkkeilyyn ja hiihtoon, on Uuraisilla aivan oivalliset mahdollisuudet. Kirkonkylälle tultaessa Aittomäen valaistun ladun valot loistavat jo kaukaa kutsuvasti harrastamaan niin hiihtoa kuin lenkkeilyä  hyvin hoidetuilla latupohjilla.

Nykyään maraton-juoksu on terveydellisistä syistä vaihtunut muihin urheilulajeihin. Ehdin juoksemaan kaikkiaan 50 maratonia. Korvaavien lajien löytäminen on ollut helppoa, koska lähellä on Peurunka ja Jyväskylä monipuolisine harrastusmahdollisuuksineen.
Keskeinen sijainti ja puhdas luonto maaseutuympäristössä ovat valtteja, joilla Uurainen pärjää nyt ja jatkossa.

  Jukka Silvasti
Toimitusjohtaja